2009. július 7., kedd

Természetes gyógymódok égésre.

InforMed

Az égési sérülések meglehetősen gyakoriak, mégis, sokan nem tudnak mit kezdeni velük. A legtöbben szenvednek és várnak akár több hetet is, míg elmúlik. Pedig van megoldás.Nem kell tétlenül várni, míg enyhül az égés okozta fájdalom, mert szinte azonnal ható szerek is vannak, melyek ráadásul általában az égési sérülés helyén találhatók – a konyában.

Legelőször azonban egy tévedést kell eloszlatni: a jég nem jó az égésre. Megfagyhat a sérült testrész, ami csak fokozza a bajt.

A hideg víz még elfogadható, de vannak sokkal jobb módszerek is.

Méz

A méz kiváló természetes gyógyír égésre. Vagy mártsuk bele az égett felületet, vagy kenjük be egy kis mézzel. Lehet hideg vízzel felváltva is alkalmazni. A méz még a mélyebb illetve a már néhány napos égési sérüléseket is meglepően gyorsan gyógyítja. Hasonlóképpen jó műtéti hegek kezelésére.

Almaecet vagy ecet

Mindkettő kiváló, az almaecet talán valamivel hatékonyabb. Ecetes kezelésre szinte azonnal megszűnik az égés okozta fájdalom. Ecetet alkalmazhatunk napégette bőrre is, megszűnik a csípő érzés, ráadásul hámlani sem fog a bőrünk.

Tojásfehérje

Van, aki a szaga miatt nem kedveli, de a tojásfehérje az egyik leghatékonyabb ellenszere az égési sebeknek. És talán az egyik legolcsóbb is. Kenjük be a sebet tojásfehérjével, majd egy átitatott papírzsebkendőt kössünk rá. Fél óra múlva nyoma sincs a fájdalomnak.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók